Ieri am observat că favicon-ul Google a suferit o majoră recosmetizare! M-am gândit că poate e o zi specială, că e o modificare temporară, dar se pare că schimbarea s-a produs.
Un favicon reprezintă o imagine mică (de obicei 16*16 pixeli) folosită de obicei ca parte integrantă din identitatea unui sit web. Este vizibilă fie când salvăm o pagină ca bookmark, fie în address bar, sau în tab-urile din browser. De exemplu sus, unde scrie adresa acestui blog, apare reprezentat ca .
Favicon-ul Google, inițial reprezentat prin majuscula "G" încadrată într-un chenar, a fost înlocuit de litera mică "g" într-un dreptunghi cu colțurile rotunjite.
Personal, am observat că mă obișnuisem să-mi reperez tab-urile google prin acest simbol, iar acum mi se pare mai greoi. O asociere interesantă aseamănă litera g mic de simbolul ce reprezintă infinitul (∞). Ideile merg chiar mai departe, dar eu nu am să lansez supoziții. Sunt curios ce părere au Adi Mironescu sau Adi Voinicu.
Duminică, pe 1 iunie, de la ora 15:00, în Voyage Pub (în spatele Agenției CFR din Piața Unirii) se anunță o nouă ediție Schimb de Cărți în Iași. După această întâlnire, Schimb de Cărți intră în vacanță, așa că putem lua acum cărțile pe care dorim să le citim în cele două luni de concediu/vacanță.
După cum zicea și Simona, duminică, 18 mai, am fost împreună cu Andi și cu Adi să vedem Iron Man... (și da, eu am intrat cu 12 lei deși nu mai sunt student). Asta abia după ce mi-au povestit Răzvan și Irina că au văzut filmul și că au fost destul de plăcut surprinși de sonorizarea din Cinema City.
Dar cum colecția de nume tinde să nu se mai termine de zici că îmi desenez aici toată rețeaua Friend of a Friend, acum câteva zile mă întreabă Vadim că dacă tot am văzut filmul, dacă am văzut și finalul... dar cel de după final, credits etc.
Sincer să fiu, ultimul film pentru care am plătit să intru în cinematograf a fost Matrix... primul Matrix (da Simona, te-am luat!). Așa că, mi-am cam ieșit din mână să mai vizionez partea de credits, eventual să mai stau și după. Și cum nici temele nu mi le făcusem înainte de film, a trebuit să mă multumesc să caut pe net:
Tony Stark: "Jarvis!" Jarvis: "Welcome home Mr. Stark." Nick Fury: "I AM IRON MAN... You think you're the only superhero in the world?" N.F.: "Mr. Stark, you've become part of a bigger universe, you just don't it yet..." T.S.: "Who the hell are you?" N.F.: "Nick Fury. director of S.H.I.E.L.D. I'm here to talk to you about The Avengers Initiative."
OK, ce sunt the Avengers?
The Avengers is a superhero team that appear in the fictional Marvel Universe [...] Tagged by the company as "Earth’s Mightiest Heroes", the Avengers originally consisted of Ant-Man, Wasp, Thor, Iron Man, and the Hulk. Subsequently the Hulk departed and Captain America joined the team within the first four issues of the series. [wiki]
Pe Nick Fury, the Director of S.H.I.E.L.D., l-am cunoscut acum, în scurtul dialog cu Tony Stark, dar dacă varianta din universul Ultimate a lui General Nicholas Joseph "Nick" Fury a fost de la început modelată după Samuel L. Jackson: varianta din universul Regular a lui Colonel Nicholas Joseph "Nick" Fury se asemăna doar prin acel eye patch (cum se traduce în română?!?) și a fost interpretat la TV de David Hasselhoff:
ca totul să culmineze cu The Avengers[2011]... Mă aștept oricum ca unele dintre aceste date să nu fie respectate, dar oricum, deja intuiesc o distribuție demnă de atâția eroi Marvel:
Iron Man = Robert Downey Jr.
Hulk = Edward Norton
Nick Furry = Samuel L. Jackson
etc.
Se pare că mă așteaptă o întreagă serie de filme care să readucă la viață copilul din mine...
Am plecat spre film cu Isa și o mână de prieteni și, deși din cauza mea am întârziat cu toții, am avut norocul de a ajunge înainte de a porni efectiv filmul. Da, am plecat cu o mână de prieteni, dar am ajuns cu mult mai mulți! Am regăsit acolo mulți prieteni, fără ca măcar să știu... Credeam că voi fi un străin, singurul care să nu știe germană din sală și mă voi refugia în film. Totuși, tinerii din ziua de azi nu se feresc de evenimente culturale... Și mă simt mândru că pe atât de mulți dintre ei îi cunosc personal!
Nu știu eu nici măcar germană, dar am avut noroc de subtitrare. Senada, o tânără mamă, îşi pierde copilul în războiul din Bosnia. Mulţi ani mai târziu află că fiica ei trăieşte în Germania la părinţi adoptivi. Ea reuşeşte să ajungă ilegal în Germania, unde se confruntă cu multe peripeţii la soţii Heinle. Aida, însă, nu mai este copilul de altă dată. Se numeşte acum Kristina. Problemele dintre Senada şi părinţii adoptivi iau amploare tot mai mult. Samir, tatăl copilului, de care Senada s-a despărţit cu mulţi ani în urmă, vine ca să-i fie alături…
Acţiunea din Stille Sehnsucht - Warchild este inspirată dintr-un caz real din Bosnia - un bunic îşi găseşte în Anglia nepotul pierdut. Specialiştii estimează că aproximativ 20.000 de copii din Bosnia şi-au pierdut părinţii biologici în război. Puţini sunt şi părinţii care ştiu de supravieţuirea copiilor lor în cadrul unor familii adoptive din străinătate. Dar nu au deloc drepturi asupra acestor copii şi nici nu au şanse să-i redobândească. Conducerea Bosniei este de asemenea neputincioasă împotriva dreptului de adopţie.
Un proiect drag mie de pe vremea în care mă implicam mult mai mult în AIESEC este Iashington, care anul acesta a fost regândit de la rădăcini, transformându-se în Iashington 2008.
Anul acesta evenimentul va consta într-o conferință internațională ce se va desfășura în perioada 1-7 septembrie pe 4 domenii diferite în paralel:
Am găsit în ultimul newsletter de la Tickle un test: Are you Emo?. Întâi m-a distrat la întrebarea: Do you have a blog?
Yeah, I love it
No, blogs are boring
Just one? I've got more than that!
What's a blog?
Raspunsul dat e evident, dar mai apoi aflu că sunt prea ocupat sa îmi fac un blog... Oare știu ăștia de la Tickle ca nu am mai prea scris în ultima vreme? :-?
We're surprised you're even taking this test, frankly. Don't you have a frat party to go to or something? You're so not emo. Too busy to start up a blog and happy enough that you don't break down in tears every five minutes, you're the kind of go-getter that keeps the world moving and shaking.
You aren't obsessed with rainbows and kittens and the prom or anything, so don't be too hard on yourself. But have you ever considered the emo life? It's so in and easier than you think — all you need is a tight t-shirt from Goodwill, a Sunny Date Real Estate CD, and a little bit of black hair dye and you're good to go. Now start moping!
Bucuria de deunăzi a fost încununată de surpriza unui spectacol ce mi-a întrecut așteptările!
Inițial plecasem la spectacol asemeni unui turist ce a învățat harta pe de rost, a văzut multe imagini ale destinației spre care se îndrpta, ba chiar a vorbit cu localnici despre experiența locului... Totuși, am fost surprins pe deplin de schimbarile de rol, de inovațiile aduse și de a ceea ce mie mi s-au parut inspirate improvizații.
Dacă Ada Milea și Dorina Chiriac m-au impresionat în repetate rânduri, de această dată Bogdan Burlăcianu mi-a revoluționat așteptările: atât ca Sancho Panza cât și ca povestitor!
Să mai adaug că dupa Quijote, am avut parte și de Nasul, după N. V. Gogol?
Am învățat pentru prima dată ce înseamnă alumnus/alumna în AIESEC Iași. Și când mi-am dat seama că pentru o organizație/instituție poate însemna ceva mai mult decât definiția din AHR:
a male/female graduate or former student of a school, college, or university
mi-am dorit să fiu și eu Alumnus... când voi fi mare!
La un moment dat chiar simțeam lipsa unei conexiuni cu universitatea după absolvire... Mai ales când am primit un răspuns de la o dnă. secretară gen:
- Îmi pare rău, nu vă pot fi la dispoziție căci nu mai beneficiați de calitatea de a fi student; ați promovat examenele, gata!
Totuși, mă gândeam că foștii studenți nu ar trebui renegați așa... și îmi părea rău ca nu puteam da replica:
- E drept, nu mai sunt Student Cuza, dar sunt Alumnus Cuza!
Acum câteva zile citeam pe blogul FII Student despre acest gând pus în aplicare: acum cateva zile Ines Prodan a lansat AlumniCuza.org - situl fundației absolvenților Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. În afară de toate informațiile necesare despre Fundatie, despre (potențialii) membri și despre absolvenți, am regăsit și un blog! Sper ca această inițiativă să dea dovadă de sustenabilitate :P și să devină tot mai înfloritoare.
Acum că mi-am amintit, mă duc să îmi ridic adeverința de absolvent, să mă pot înscrie!
Și acum ceva din seria: M-am născut deștept, da' m-a tâmpit școala avem în continuare:
Congratulations, Marius! Your IQ score is 133
This number is based on a scientific formula that compares how many questions you answered correctly on the Classic IQ Test relative to others.
Your Intellectual Type is Visual Mathematician. This means you are gifted at spotting patterns — both in pictures and in numbers. These talents combined with your overall high intelligence make you good at understanding the big picture, which is why people trust your instincts and turn to you for direction — especially in the workplace. And that's just some of what we know about you from your test results.
Se pare că în liceu eram - în accepțiunea clasică - mai "inteligent"! Eh, am observat eu asta și cu berea...
De ceva timp am observat că Google Translate are și româna printre opțiuni. Așa că, dând pe Tickle de o întrebare care îmi punea cunoștințele de engleză în dificultate, m-am hotărât să testez versiunea actuală: Text sursă:
My libido is shot when I'm feeling under the weather.
Traducerea:
My libido este împuşcat când ma simt cu vremea.
Se oferă cineva să sugereze o traducere mai bună? :D
Desi am ajuns aseara cu trenul (CT-IS), desi am dormit enorm ca un butuc, desi am vegetat azi la soare ca o insecta, inca nu am reusit macar sa sortez fotografiile de la mare!
"Donează sânge! Fii erou!" În perioada 5-9 mai, la Centrul de Transfuzie Sangvină din Iași (între Spitalul "Sf. Spiridon" și Policlinica nr. 1) se va desfașura Campania de promovare a donării voluntare de sânge, susținută de către Societatea Studențiilor Mediciniști Iași, campanie care își propune să contribuie la îmbunătățirea șanselor de supraviețuire ale celor care necesită transfuzii de sânge sau administrarea de preparate din sânge. Dacă te numeri printre cei care pot salva o viață (nu conteaza grupa sanguina, orice donator e bine primit), te rugăm sa vii între 8:30-12:30 la Centru! Ca și bonus, vei primi bonuri de masă în valoare de 52 RON, analize gratuite, scutire pentru o zi și transport gratuit în acea zi.