Microformatele au un loc mai special în sufletul meu, încă de când le-am descoperit la Summer <Web /> 2006. Totuși, ca orice lucru mai mult sau mai puțin revoluționar, dar cu siguranță evoluționist, există și controverse. Printre acestea este și rel="nofollow"
De ce să ne privăm cititorii de traficul care poate fi generat de unele motoare de căutare? Deși auzisem de ceva timp de inițiativa DoFollow, abia în seara aceasta am îndrăznit să arunc un ochi pe varianta românească:
Blogurile dofollow sunt o metodă bună de a aduce linkuri siteului tău. De asemenea sunt o metodă bună de a-ți crește numărul de cititori activi. Dofollow.ro este o colecție de bloguri românești care nu au atributul "nofollow" la linkurile din comentarii. [...]
Lăudabilă inițiativă, așa că m-am avântat să îmi înscriu și eu blogul! :D Una dintre chestiile care m-au impresionat cel mai mult la autorul acestei inițiative este viteza cu care Răzvan răspunde utilizatorilor. Așa că nu au trecut decât câteva minute până să mă întrebe dacă sunt sigur că am renunțat la nofollow 100%. Într-adevăr, fusesem cam grăbit, așa că am căutat să îmi descos mai în detaliu template-ul. Dintr-un template oferit de blogspot, dacă vrem să renunțăm la nofollow, avem de modificat în șters din 2 locuri:
- a expr:href='data:comment.authorUrl'
rel='nofollow' - a expr:href='data:backlink.url'
rel='nofollow'
Gata! Simplu ca "Bună ziua!" ;o)
10 comments:
Uhh... foarte folositor sfatul. acum ma regasesc si eu in lista blogurilor do-follow :D
Este o "colectie" importanta in comunitatea bloggerilor. Practic poti sa revezi la un loc toate blogurile importante, sa gasesti articole interesante iar comentarile tale iti aduc si un mic avantaj prin dofollow. Razvan se bazeaza pe interactiune cu useri si face foarte bine asta cand incerci sa ti creezi un public stabil.
Singura problemă e că vei fi vizat de spam-eri, iar traficul îţi va creşte, însă „calitatea” vizitatorilor va scădea. Din păcate.
Ca de exemplu, spam-eri care fac reclamă la magazine on-line obscure, care vând lenjerie. :D
Din moment ce adaugi nofollow la blog, intri in jocul: Google Monopoly, ma bucur ca in sfarsit lumea incepe sa scoata aceasta restrictie de pe blog/site'ul lui.
/Cristian
Si eu am dofollow si am 'descusut' wordpress-ul sa vad cum se scoate manual sa nu mai pun alt plugin pt. asta.
Altruism?Nu, Trafic?Nu cred?Atunci?
Intradevar interesanta calitatea comentariilor adaugate pana acum la postul asta: de cand am ramas fara no-follow a trebuit sa reactivez moderarea.
@CO2 SOLID Totusi, mai razbesc si situri de "lenjerie sexy". De ce? Mi-a "platit-o" cu o portie buna de ras. :)
@vladNu e nici din altruism, nici din dorinta de trafic. Pentru mine devine (si) o lectie de psihologie umana...
Parerea mea sincera: "Strategie de marketing".A fost "initiata" de blogari care traiesc din trafic si nu facem decat sa mergem cu valul creat de ei...pe principiu ba, daca astia au zis, si vorba aia aduna bani de pe trafic, apai musai ca e bine...apropo...am destupat si eu "follow-ul" asa ca fiu cu valu'
Respect
Uite inca o chestie misto daca iti place blogger:
http://googlesystem.blogspot.com/2008/06/major-update-at-googles-blogger.html
Te ajuta si asta :)
Post a Comment